Survivalkit2018-01-08T11:47:05+01:00

Project omschrijving

Voor velen loopt de vakantie alweer ten einde. Hopelijk ben je weer opgeladen en heb je zin in de tijd die komen gaat. Langzamerhand wordt komt alles weer in beweging, worden planningen gemaakt en kom je weer in de vaste structuur van het dagelijkse leven.

Ik ben mijn eerste valkuil alweer tegengekomen: meteen 100% er vol voor gaan!
Met als gevolg dat ik me bijna al niet meer kan herinneren dat ik op vakantie ben geweest!

En het mechanisme is dan dat ik niet zo goed mijn rem meer kan vinden. Als de trein voort dendert is het meestal heel abrupt dat hij tot stilstand moet worden gezet. En dat mechanisme wilde ik graag doorbreken.

Ik ben ervoor gaan zitten en heb mijn persoonlijke survivalkit samengesteld, zodat ik én mijn dingen kan doen én ook voldoende opgeladen wordt, zodat er energie overblijft.

De survivalkit is een lijst met daarop de dingen waar je blij van wordt, energie van krijgt en meestal als eerste laat liggen op het moment dat je het druk hebt. Op mijn lijst kwamen de volgende dingen te staan: dansen, zingen, muziek, tekenen, naaien, wandelen in de natuur. Dingen waar ik lange tijd niets of nauwelijks iets mee heb gedaan.

Door deze activiteiten in mijn wekelijkse planning te integreren, merk ik meteen dat ik me blijer, energieker en speelser voel! Er is weer een oud en vertrouwd stukje in mezelf dat naar voren komt.

Ik ga nu weer geregeld uit mijn dak op heerlijke muziek in de woonkamer, heb mijn oude liefde voor mandala tekenen weer opgepakt. De naaimachine is weer uit de kast gehaald en ik ben weer vaker in de natuur te vinden.

Herken je bestaande mechanisme? Hoe zou jouw persoonlijke survivalkit eruit zien? Wat komt er op jouw lijst te staan, wat je energie geeft, wat je lang al hebt laten liggen of wat je in je kindertijd graag deed maar waarmee je de verbinding bent verloren?

Ik wens je heel veel plezier met het samenstellen van jouw persoonlijke lijst en bij het ervaren van wat het jou brengt!

Project details

Deel dit bericht via social media!

Ga naar de bovenkant