CREF met dieren2023-07-31T14:36:15+01:00

CREF met dieren

Oordeelloos & ondersteunend

Binnen het behandeltraject is het mogelijk om een sessie in te plannen met ondersteuning van paarden, dolfijnen of een hond. Door hun oordeelloze houding en scherpe manier van spiegelen, kunnen zij jou helpen om je proces helder te krijgen. Dieren laten zien wat er werkelijk speelt, zonder jou daarin af te wijzen of een mening te vormen. Doordat dit doorgaans als niet bedreigend wordt ervaren, is het vaak makkelijker om een verandering in gang te zetten, inzicht te krijgen of de diepte in te durven gaan.

Hieronder stel ik je graag voor aan mijn geweldige co-collega’s!

CREF met paarden

Het is mogelijk om tijdens jouw behandeltraject een paard in te zetten. Het paard reageert namelijk op een prachtige en oordeelloze wijze op jouw lichaamstaal, het spanningsniveau in je lichaam en verhoogde hartslag. Het is hierdoor vaak gemakkelijker te zien, te begrijpen en te accepteren wat er bij jou speelt, dat wat vaak voor jezelf nog niet zichtbaar was. Het huidcontact met het paard zorgt voor een gevoel van veiligheid en van gedragen worden, wat belangrijk is bij het opvullen van de basisbehoeften.

De sessies met paarden vinden plaats in Bornerbroek met Wodan en Daisy.

Voor aanvang van een sessie bij de paarden krijg je deze gebruikersovereenkomst toegestuurd, met de vraag deze te ondertekenen.

Tarieven

CREF sessie paarden

120,-
  • @ Wodan en Daisy, Bornerbroek
  • 60 tot 90 minuten
  • (Vrijgesteld van BTW)

CREF met dolfijnen

Ook is het mogelijk om tijdens jouw behandeltraject dolfijnen in te zetten. Een dolfijn reageert net als een paard namelijk op een prachtige en oordeelloze wijze op jouw lichaamstaal en zal instinctief datgene spiegelen wat er onbewust bij jou speelt. Het is gebleken dat het (samen)werken met dolfijnen veel inzicht geeft in patronen en overtuigingen, maar ook informatie naar de oppervlakte brengt over de oceanische tijd die je hebt ervaren in de baarmoeder.

De sessies met dolfijnen vinden plaats in de Onderwaterruimte in het Dolfinarium in Harderwijk. Tijdens dit onderdeel ga je niet het water in, maar werken we aan de glaswand, waarbij de dolfijnen aan de andere kant van het raam met de sessie meedoen.

Tarieven

CREF sessie dolfijnen

120,-
  • Onderwaterruimte @ Dolfinarium, Harderwijk
  • 60 tot 90 minuten
  • (Vrijgesteld van BTW)

De kracht van dieren

Paarden en dolfijnen zijn vlucht- en kuddedieren. Ze zijn alert op onze non-verbale communicatie en reageren hier zonder oordeel, instinctief op. Hierdoor spiegelen zij dat wat er in jou gebeurt. Deze feedback geeft zeer waardevolle inzichten in jouw proces, waar je weer mee verder kunt. Dieren zijn in staat om dit proces te ondersteunen, te verdiepen of te versnellen.

“Mijn leven is echt mooier, echter, kleurrijker geworden, oprecht dankbaar daarvoor”

“Zo fijn dat je met me meeloopt en meedenkt op mijn levenspad……. groot geschenk”

“Ik word een completer mens, iedere keer opnieuw, iedere keer een stukje, toewerkend naar een geheel”

“Er is heel veel naar boven gekomen en langzamerhand kan ik de linken leggen”

Recente blogs

In mijn blogs schrijf ik over thema’s waar ik mij door geraakt en geïnspireerd voel.

Ga naar de bovenkant