Alles wil gevoeld worden, maar het zijn vaak de mooie, fijne en prettige emoties/gevoelens die we willen en durven toelaten en ervaren.
De niet mooie, de hoekige en niet fijne sensaties duwen wij dikwijls weg.

Door bij die gevoelens weg te gaan, is het tegenovergestelde het gevolg. Het klopt nog harder aan je deur, het gevoel wordt steeds sterker en begint steeds nadrukkelijker aanwezig te zijn.
Het wil namelijk gezien en gevoeld worden.

Door met deze vaak ‘spannende’ delen van jezelf contact te maken en te luisteren naar wat het je te zeggen heeft, kan het uit de kramp komen en krijgt het de ruimte om te transformeren.

Vaak gaat dit veel sneller dan je had verwacht en altijd weer is de uitkomst van de boodschap verrassend en liefdevol!

Welk deel van jezelf wil jij voelen en de ruimte geven?

Wellicht dat onderstaande meditatie je verder kan helpen.

Elke dag is een prachtig moment om al je oude overtuigingen, je pijn en belastende bagage los te laten en te transformeren.

Welke dingen draag jij met je mee wat je wilt loslaten?
Naar wie heb jij nog onuitgesproken onderwerpen die je tot nu toe achtervolgen of verzwaren?
Wat wil jij vandaag/deze week voor jezelf nog uitspreken of afronden, zodat je vrijer en opener aan de dag van morgen kunt beginnen?

Meditatie

Ga rustig en ontspannen zitten op een plekje waar je niet gestoord kunt worden.

Adem eerst een paar keer wat dieper door en laat bij iedere uitademing spanning en stress los.
Dan verplaats je je aandacht naar je voeten. Je voelt hoe je voeten op de grond staan. Waar ze de grond raken en waar niet.
Misschien word je je gewaar van tintelingen of andere sensaties in je voeten. Je observeert hoe het nu op dit moment is in je voeten, je hoeft er niets aan te veranderen.

Nu verplaats je je aandacht naar je hartchakra, dat bevindt zich in het midden van je borstbeen aan de voorkant van je lichaam en tussen je schouderbladen aan de achterkant van je lichaam. Het hartchakra loopt van de voor- naar de achterkant, door je lichaam, als een soort koker of buis.
Ga met je aandacht je hartchakra binnen en kijk rond.
Is het daar donker of licht? Gesloten of open? Onrustig of rustig? Ga op onderzoek uit en voel wat er nu op dit moment is.
Dan stel je je voor dat je met je handen een donker deel of stuk uit je hartchakra pakt en dat liefdevol in je geopende handen voor je houdt. Je kijkt er naar en voelt hoe het is om naar dit donkere stukje van jezelf te kijken.
Hoe voel je je erbij? Wat doet het met je? Hoe ziet het eruit? Bekijk het van verschillende kanten.
Als je er voldoende naar gekeken hebt, laat je de stralen van de zon erop schijnen. Het beschijnt het donkere deel van jou van alle kanten.
Hoe voelt het om dit deel te laten beschijnen door het warme licht? Verandert er iets? Heeft het nog iets anders nodig? Zo ja, geef dit dan in gedachten.
Wanneer het voldoende licht of iets anders van je heeft gekregen, plaats je het liefdevol en met aandacht terug in je hartchakra.
Wat ervaar je hierbij? Is er iets verandert? Zo ja, wat?

Dan verplaats je je aandacht naar je voeten en voelt je voeten op de grond staan. Waar raken ze de grond en waar niet?

Adem nu weer wat dieper door. Voel jezelf zitten op de stoel, je rug tegen de rugleuning. Beweeg wat met je lichaam en open dan in jouw tempo je ogen.