Inmiddels alweer een hele tijd geleden dat jullie de laatste nieuwsbrief van mij ontvingen.
Er is in tussentijd veel gebeurd, waardoor ik hiervoor geen ruimte had en voelde.

In november werd ik geveld door de eerste keer griep. En toen ik dacht wel weer te kunnen gaan werken, overviel mij voor tweede keer de griep en bij de derde keer wilde ik weten wat er nu werkelijk aan de hand was. Na een uitgebreid bloedonderzoek bleek ik de ziekte van Pfeiffer te hebben. Dit verklaarde een hoop en maakte ook duidelijk waarom mijn aanpak om weer op de been te komen en weer te gaan werken, niet werkte. Ik had iets anders nodig.

Dit was een pittig proces: mijn lijf die het ‘af liet weten’ en niet deed wat ik altijd van haar gewend was, klanten die mijn onvoorspelbare ziek zijn en mijn grillige afzeggingen lastig vonden en besloten om niet meer terug te komen in de praktijk, 3 maanden niet werken dus 3 maanden geen inkomen…………….
Het web sloot zich steeds meer om mij heen.

In eerste instantie probeerde ik nog harder te vechten, nog beter mijn best te doen om het de ander naar de zin te maken en tegemoet te komen. Ik stond volledig in de overlevingstand. Maar dit werkte alleen nog maar harder tegen me.

Totdat ik eindelijk de signalen van mijn lichaam echt serieus ging nemen, met alle consequenties van dien

Dit betekende: per dag voelen wat ik aankon, hoeveel energie ik had en wat ik daarmee kon doen voordat het op raakte. Maar ook slapen wanneer ik moe was, dus dat betekende dat ik voornamelijk in bed lag. Soms was ik radeloos en boos en opstandig, maar steeds weer voelde ik dat ik deze periode echt serieus moest nemen en moest blijven vertrouwen dat dit dus blijkbaar voor mij nodig was.

Herhaaldelijk trok ik in deze periode de kaart ‘Ik ben precies waar ik moet zijn’. In eerste instantie voelde ik daar alleen maar heel veel verzet bij, maar na een tijdje begon ik de essentie van die zin echt te begrijpen en te voelen. Ook al loopt het niet zoals ik wil, verwacht, wens, hoop, het klopt wel helemaal dat ik ben waar ik ben.

Meestal achteraf kun je zien waarom de dingen lopen zoals ze lopen. Op het moment dat je er middenin zit, is dit veel lastiger. Maar naderhand kun je de zegeningen ervan gaan tellen en kun je oprecht zeggen dat het je heel veel heeft gebracht. In mijn geval heb ik echt de tijd gekregen om te voelen wat ik werkelijk wil en wat ik (niet) meer wil in mijn leven. Ik heb geleerd om nog beter naar mijn lichaam te luisteren en mezelf op nummer 1 te zetten in plaats van altijd de ander. Levenslessen die goud waard zijn!

Sta jij op een punt in jouw leven waar je liever niet wilt zijn of loopt alles anders als jij ooit voor jezelf had bedacht? Bedenk dan dat je precies bent waar je moet zijn, ook al zie je nog niet waarheen het gaat of wat het je uiteindelijk gaat opleveren. Stroom met de stroom mee en laat het zwoegen tegen de stroom in los. En laat je verwonderen wat de ‘ongewenste’ situatie jou heeft te brengen. 

Een vraag die je hierbij kan helpen is: welk cadeau draagt deze situatie in zich wat ik nu nog niet kan zien?
Sta open voor het antwoord, het gevoel of het weten dat naar boven komt. Dit te weten, kan je (onder)steunen in het proces waar je doorheen gaat, zodat je kunt blijven vertrouwen dat je precies bent waar je op dit moment moet zijn’.